Zonnestudio Den Haag

Hieronder volgen 5 belangrijke technieken van de Zonnestudio Den Haag kapper.

Warm water

De hoofdhuid masseren met warm water is een goede manuele manier om een droge hoofdhuid te verjongen. Deze massage verbetert de bloedcirculatie en de celafgifte.

Het hoofd wordt omwikkeld met een natte handdoek en de klant krijgt zo een vleugje warm water [alleen voor vrouwen] dat hem helpt te ontspannen en zich overgeeft aan een paar goede krabben. Als de hoofdhuid niet voldoende mineralen bevat om het haar en de huid maximaal te voeden, is het raadzaam een shampoo te gebruiken die dergelijke mineralen bevat.

Reiniging

In een redelijk goede salon is er een mengsel van verschillende reinigers verkrijgbaar. Het kan gaan om reiniging, extra conditionering, shampoo, deep conditioning en maskers. Het is aan te bevelen om de aandacht te richten op elk van de gebieden waar uw haar problemen heeft of grote problemen vertoont, of op hetzelfde gebied tegelijk.

Reinigen heeft verschillende werkingsmechanismen. Het verwijdert vuil, olie en productophopingen, maar kan een residu achterlaten. Het moet twee keer per week worden gedaan.

Een andere belangrijke eigenschap, maar niet zo belangrijk als de behoefte aan conditionering, is het reinigen van de hoofdhuid en de haarfollikels met een poriënstrip, en een douche/douchestick.

De reden hiervoor is dat de stoom van de douche de haarschubben zal stimuleren om naar buiten te komen. Als er nog sporen van olieresidu op de haarschacht zitten, zal de vettige gespleten haarpunt in het haar zakken, en dit zal onnodige scheefgroei van de haarschacht veroorzaken.

Shampoo/Conditioner

Het wordt niet voor niets een shampoo genoemd, het reinigt iets van haar tot haar. Het soort stoffen dat een shampoo kan bevatten is minerale olie. Veel soorten shampoo zijn gebaseerd op ammonium laureth sulfaat. Als u droog haar hebt, hebt u een shampoo nodig die laurylsulfaat bevat om uw haar te wassen en om te voorkomen dat uw haar uitdroogt.

Als u vet haar hebt, hebt u misschien een shampoo nodig die uw haar doet glanzen en uitdrogen. Er zijn shampoos die uw haar kunnen doen glanzen en gezond maken en die helpen om de vette look te vermijden. Uw stylist kan u het geschikte product aanraden dat voor u zal werken.

Wanneer u uw haar wast met shampoo, zorg er dan voor dat u altijd grondig en met koel water spoelt. Dit is ook een goed moment om het gebied dat je hebt gewassen en om je hoofd en hoofdhuid te masseren met je vingertoppen. Dit is een zeer belangrijke stap in het shampooproces, omdat het helpt om al het vuil van de shampoo te verwijderen en ook om de haarschubben te sluiten, wat een gezonde groei bevordert.

Conditioner

Afhankelijk van de natuurlijke conditie van uw haar, kunt u ongeveer 15 minuten na het wassen conditioner aanbrengen; sommigen hebben 15 minuten nodig en anderen wel 30 minuten. Als u uw haar minder vaak wast, hoeft u de conditioner misschien maar één keer per week of twee weken aan te brengen.

Het doel van een conditioner is de natuurlijke oliën in het haar te vervangen die tijdens het wassen worden verwijderd en die door het uitspoelen van de shampoo gemakkelijk verloren gaan. Conditioners helpen om deze natuurlijke oliën te vervangen en het haar te hydrateren, wat een groot voordeel is voor diegenen die hun haar kleuren.

De truc hier is om de juiste hoeveelheid conditioner te gebruiken voor uw haartype. Als je natuurlijk haar hebt en veel conditioner in je haar gebruikt, neem dan een verzorgende shampoo. Als uw haar lichtgeraakt en kort is en u niet zoveel conditioner nodig heeft, dan kunt u een frequentConditioner gebruiken in dezelfde lijnen als uw shampoo.

Styling producten

We hebben drie verschillende soorten stylingproducten om je te helpen je haar klaar te maken.

Mousse is een andere naam voor haarlak. Het is een veelgebruikt product onder stylisten omdat het gemakkelijker is om mee te werken en meer controle geeft. Er zijn mousses die je volume geven, mousses die je definitie geven en mousses die je haar gladder maken. Mousse wordt meestal aangebracht met een kam en een föhn of stijltang.

Als je dik haar hebt, is het het beste om het type te gebruiken dat body en glans geeft.Dit zijn enkele van de belangrijkste haarproducten voor je haar in het algemeen. Door deze aan te brengen zult u ervoor kunnen zorgen dat uw haar gezond is en zijn natuurlijke kracht kan behouden.

Het laatste wat je nodig hebt is een product dat je beschermt tegen de omgeving. Haarproducten met beschermende filters zijn het beste. Deze zijn in feite een soort eerste verdedigingslinie voor je haar tegen vuil, chemicaliën en schadelijk zonlicht.

In alle gevallen van haarverzorging moet u onthouden dat meer dan de som der delen belangrijk is.